Tips en Trucjes

superhandig !

By Moon

Hoi allemaal, hoe gaat het met jullie?

Hier z’n gangetje…..ik haak veel. Ik ruim in huis op en klus waar nodig. Zoek patronen en sorteer ze….Zo kom ik, naast mijn man, huishouden en dieren mijn tijd wel door. Gelukkig komt het betere weer er al weer aan en kunnen we binnenkort vast weer lekker buiten zitten met een haakje.

Daar word ik altijd erg blij van. Nu we niet meer, zo maar even, naar een winkel kunnen heb ik van redelijk wat dingen een voorraadje aangelegd. Ik heb katoen, waar ik bijna altijd mee haak, in de kleuren die hard
gaan gelijk in grootverpakking. Oogjes, rammelkralen en houten bijtringen….ik zal niet snel mis pakken.

Daaraan denkend had ik gelijk een onderwerp voor een blog…..”Tips en truukjes”Ik zal er een aantal hier beschrijven. Misschien ken je ze allemaal wel maar wie weet zit er nog een nieuw handigheidje voor je bij.

*1*
Haak je iets met wit of een lichte kleur….Was je handen voordat je aan je haakwerk begint! Het is zo jammer als het al smoezelig wordt voordat het klaar is. Make-up, hand-crème, de hond of kat aaien of de krant lezen geeft echt al heel wat af op je handen.

*2*
en als we dat toch in die schoonmaak- hoek zitten….gebruik een bollen-kom voor je garen zodat hij niet op de grond rol.  Heb je die niet dan is er vast wel iets van een kratje, emmertje of mandje in huis wat daar ook dienst voor kan doen. Niets is vervelender dan je garenbol vol met pluisjes en haren te hebben. En geloof me….zelfs al heb je net gestofzuigd, die stofmonsters weten je altijd weer te vinden. 


*3*
Heb je veel garen en zit dit in allerlei tasjes? Geloof me…ook voor mij herkenbaar .Sorteer je garen of op kleur of op materiaal. Het overzicht hebben is zo fijn. Of ben ik echt de enige die regelmatig mis greep, er van overtuigd was dat ik echt nog die ene kleur had of een tasje tegen kwam met “vergeten bollen” 
Het is ook erg fijn om vooraf te kunnen zien of je wel genoeg in huis hebt voordat je met een nieuw projectje begint. Kijk dus ook af en toen naar de oogjes of je nog wel die veel gebruikte maat in huis hebt. En hang ergens een boodschappenlijstje voor als je gaat bestellen.

*4*
Bij het haken van baby-speelgoed is het belangrijk dat het goed te wassen is. 
Katoen is dat een goede keuze. Helaas wil dat in het gebruik nog wel eens wat oprekken waardoor de vulling er tussen door kan pluizen.
Haak daarom met een halve maat kleiner. Je werk zit dan lekker strak en de vulling blijft op z’n plaats. 


*5*
Natuurlijk gebruik je veiligheidsoogjes! Maar toch hoor ik wel verhalen dat kleintjes behoorlijke knagers kunnen zijn en ze toch los krijgen.
Ik las ooit eens een tip dat het nog moeilijker maakt om deze los te krijgen. Zodra je de achterkantjes er op geklikt hebt verwarm je het steeltje met een aansteker en drukt dan de zacht geworden punt daarvan plat.
Wil je echt geen enkel risico nemen dan kan je natuurlijk ook de oogjes gewoon borduren.

Dit zijn er 5 maar ik heb er zeker nog een aantal voor een volgend blog.

Heb jij ook een gouden tip? En denk je….Dat zouden er meer moeten weten!
Het zou super zijn als je die dan  met ons deelt 


Tot de volgende haak,
Moon